2011. március 14., hétfő

Március, 2. hét

Nagy kíváncsisággal érkezett hétfőn mindenki az óvodába. Pénteken úgy mentünk haza, hogy megnéztük az ültetésünket, s a következő hét első óvoda napján csodálkozva tapasztalták, milyen változáson mentek át a magocskák. Volt akinek még nem bújt ki a hajtás, de nem adjuk fel. Továbbra is gondozzuk és figyeljük. 


Azt már megfigyeltük, hogyan születik egy növény a benti környezetben, most megfigyeltük kint is. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szokatlanul hideg idő ellenére is a nárcisz és a krókusz már kibújt a földből. Reméljük, hogy jön a jó idő és tovább figyelhetjük a kertek növényeinek változását.


A jó idő érdekében mi a magunk részéről mindent megtettünk: kint az udvaron elégettük a Kiszebábot és nagy hangzavarral elkergettük a telet.


A héten március 15.-re is készültünk. Beszélgettünk arról, hogy melyik országban élünk, melyek a nemzeti színeink, mi a szabadságharc, kik harcoltak benne. Meglepően jól tájékozottak e téren a gyerekek. Kokárdát, pártát, huszár csákót készítettünk és lélekben a Petőfi szobornál megrendezendő ünnepségre készültünk.

0 megjegyzés: